May 08, 2011

Mother's day!

Ja som sa rozhodla niečo upiecť a našla som jeden skvelý recept v jednom starom časopise.
I decided to bake something and I've found one great recipe in an old magazine.

Tu je jeho pôvodné znenie:
  • 2 bielky
  • 50 g práškového cukru
  • 2 lyžičky škrobovej múčky
  • 60 g strúhaného kokosu
  • šťava z polovice citróna
  • 120 ml šľahačky
  • ovocie na ozdobu
  • olej na vytretie formičky
Z bielkov a citrónovej šťavy vyšľaháme sneh a zašľaháme doň kryštálový cukor. Potom do snehu zľahka vmiešame práškový cukor zmiešaný so škrobovou múčkou a kokosom. Plech vyložíme papierom na pečenie. Väčšie vykrojené srdce vytrieme olejom, položíme na papier, naplníme snehom, uhladíme a opatrne vyberieme. Takýmto spôsobom spotrebujeme všetok sneh. Plech vložíme do rúry predhriatej na 110 stupňov Celzia a veľmi pomaly pečieme. Potom ozdobíme džemom, šlahačkou, ovocím,..

Čo sa týka mňa, pokiaľ ste sladko-žrúti, určite dajte dvojitú dávku, táto vystačí tak na 10 kúskov. Je to dosť sladké, takže ak veľmi nie ste milovníkmi cukru, trochu uberte.
Inak je to výborný recept a určite sa ho oplatí robiť :)
PS: Určite ich neskúšajte zdobiť tak ako ja sprostá. Už pri treťom som vedela že NIKDY VIAC.
A tak no.

For my English readers. I'm sorry but I think I am not able to translate it into English cause I'm not quite sure about the names of ingredients. (:



3 comments:

WRITE THE FIRST THING THAT COMES TO YOUR MIND
Whatever it is

Thanx for every opinion ;)